Jesje Verhaegh
 

 

 

Jesje Verhaegh Projecten & Advies zet mensen in beweging Wie ben ik

Cultuur

In 2010 werd ik (tijdelijk) aangesteld als assistent intendant amateurkunsten bij KunstActief Maastricht, onderdeel van KUMULUS Centrum voor Kunsteducatie en Kunstbeoefening. Tot mijn takenpakket behoorde het doorontwikkelen van het loket KunstActief Maastricht (voorheen Bureau Amateurkunsten), het doorontwikkelen en organiseren van het weekend van de Amateurkunsten (ARTLIVE 2011), en het ondersteunen van de intendant amateurkunsten  bij zijn werkzaamheden. Er bleek geen financiële ruimte te zijn om deze tijdelijke aanstelling te verlengen.

En zo is in augustus 2011 Jesje Verhaegh Projecten & Advies geboren, waardoor ik als ZZP-er werkzaam ben op het gebied van projectmanagement en advisering in de cultuurwereld. Inmiddels heb ik prachtige projecten  mogen uitvoeren voor diverse organisaties, waaronder het participatieproject ‘in C’ tijdens Musica Sacra Maastricht 2011 en het uitvoeren en doorontwikkelen van internationaal vocaal muziekfestival Festival Vocallis 2013  in Zuid-Limburg.

Met  mijn ‘out of the box-denken’, ‘zicht op kansen’ en improvisaties streef ik ernaar om professionals, amateurs en publiek met elkaar te verbinden. Mensen in beweging brengen…

Sinds 1992 zing ik bij een Maastrichts vocaal ensemble dat zich toelegt op a capella muziek van renaissance tot hedendaags. Voor dit gezelschap heb ik door de jaren heen verschillende bestuurs- en commissiefuncties vervuld. Daarnaast bezoek ik graag concerten van andere gezelschappen, toneelvoorstellingen, film, musea, exposities. Het rijke culturele aanbod in de regio Zuid-Limburg biedt hiervoor talrijke mogelijkheden, van amateur tot professional, en vaak op bijzondere locaties!

 

Zorg

In 1987 behaalde ik mijn paramedisch diploma aan de Opleiding tot oefentherapeut-Mensendieck (houdings- en bewegingsleer) te Amsterdam. Na werkzaam geweest te zijn in groepspraktijken in Amsterdam-Osdorp en Maastricht ben ik in 1992 een zelfstandige praktijk gestart in Cadier en Keer. Voor de regionale en landelijke beroepsvereniging van oefentherapeuten-Mensendieck verrichtte ik verschillende bestuurlijke nevenactiviteiten, zoals de PR en marketing commissie(‘profilering en communicatie’), de commissie van overleg met Zorgverzekeraars (‘onderhandelen en strategisch beleid’) en de commissie Huisarts-in-Opleiding (‘motiveer de broodheer tot verwijzing’).

Het motiveren van patiënten om eigenaarschap te krijgen én te nemen in hun gezondheidsklachten is een ware kunst en was mijn core business. Mensen in beweging brengen…

Veel plezier beleefde ik aan de contacten met mijn patiënten, van bouwvakker tot musicus. Minder plezierig vond ik de steeds veranderende zorgverzekeringswetten en alle extra administratieve werkzaamheden die dat voor de zelfstandige ondernemer met zich meebracht. Na 17 werkzame jaren besloot ik in 2004 mijn praktijk te beeïndigen.

Al deze werkervaringen neem ik echter mee in Jesje Verhaegh Projecten & Advies. Mijn opdrachtgevers uit de zorgsector zullen profiteren van mijn vermogen om mij in te leven in de positie van de cliënt, de behandelaar, de verwijzer én de zorgverzekeraar/overheid.

 

Onderwijs

In de jaren na 2004 heb ik mij als vrijwilliger regelmatig ingezet voor de school van onze kinderen. De grootste ‘klus’ was mijn lidmaatschap van de MR/oudergeleding. Hierdoor heb ik de ontwikkelingen binnen het basisonderwijs nauwlettend en kritisch gevolgd.

Daarnaast ben ik alle jaren dat ik praktijk voerde ook gecertificeerd stagebegeleider geweest voor de Mensendieck Opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Op deze manier heb ik een tiental stagiaires mee mogen opleiden tot oefentherapeut-Mensendieck en tevens inzicht gekregen in en vaardigheden opgedaan op het gebied van tutoring binnen een HBO-instelling.

Mijn vaardigheden om anderen op methodisch wijze te begeleiden in hun (carrière-) ontwikkeling , heeft ertoe geleid dat Jesje Verhaegh Projecten & Advies ook individuele coaching op dat gebied kan aanbieden. Jong of ouder: mensen in beweging brengen...  Volg Jesje Verhaegh op Facebook   Volg Jesje Verhaegh op Blogger   Email Jesje Verhaegh
 
ęDesign by JLGsoft